61 yaşındaki büyükanne torunları için okula geri döndü
61 yaşındaki büyükanne torunları için okula geri döndü
Anneanne, torunlarıyla düzgün bir bağ kurmak için Aile Okulu’nda okuyor.
SAMSUN – Samsun’da 3 torununa bakan 61 yaşındaki anneanne, ortadaki kuşak farkını kapatmak ve çevresiyle daha iyi iletişim kurmak için ‘Aile Okulu Projesi’ kapsamında ilkokulda eğitim görüyor onun torunları
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Aile Okulu Projesi”nde aile içi bağ, çatışma ve gerilim yönetimi, teknolojinin bilinçli ve inançlı kullanımı, bağımlılıkla çaba, sosyal ve duygusal marifetlerin geliştirilmesi gibi çalışma alanları yer almaktadır. akran ilgileri, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteler. Proje Samsun’da da büyük ilgi gördü. Bağımlılık, aile içi iletişim ve stres yönetimi gibi konularda yürütülen proje kapsamında Samsun’da 13 bin ebeveyne eğitim verildi.
Projeden faydalananlardan biri de Kutlukent 80. Yıl İlkokulu’nda 3 torununa bakan 61 yaşındaki Fatma Kasap oldu. İlkokul çağındaki 3 torununa bakan, kızı ve damadı çalıştığı için iletişim kurmakta zorlanan Fatma Kasap, bu kapsamda aldığı eğitim sayesinde torunlarıyla daha iyi anlaşmaya başladığını söyledi. Aile Okulu Projesi.
“Bu yaştan sonra okumayı öğreniyorum”
Torunlarıyla daha iyi anlaşabilmek için eğitime başladığını vurgulayan Fatma Kasap, “Bizim yetiştirilme tarzımız günümüz gençlerinden farklı. Kızımla birlikte yaşıyorum. 3 torunuma ben bakıyorum çünkü benim kızı ve eşi işe gidiyor zaman zaman 3’üyle de bağ kurmakta zorlanıyorum torunum 1. sınıfa gidiyor okuma yazması zor geliyor bu yaştan sonra ben ona yardımcı olmak için okumayı da öğren.Bu eğitimlere başladığımda onlarla iletişimim olumlu yönde farklıydı.Eskiden ne istediğimi anlatmakta zorlanırdım.Şimdi benim durumumda olan diğer velilerle daha iyi bir bağ kuruyorum. “Bu eğitimlere katılmalarını istiyorum. Böylece torunları veya çocukları ile daha iyi anlaşabilirler.”
“Eğitim sonrası güzel geri dönüşler alıyoruz”
Eğitimin ardından ebeveynler ve çocuklar arasındaki iletişimin güçlendiğine değinen Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Elif Sultan Alper, “Bakanlık tarafından eğitimimizin içeriği oldukça dolu tutuldu. Aile bağları, gerginlik becerileri, gerginlik yönetimi, çatışma çözme becerileri ,bağımlılıklar,teknoloji bağımlılığı,ahlaki gelişim,sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite gibi konularda eğitimler veriyoruz.Bu eğitimlere okuldaki velilerin katılımını sağlıyoruz.Keyif alıyoruz, güzel geri dönüşler alıyoruz.Şimdi oldu diyorlar. Çocuklarla iletişimde, teknoloji bağımlılığı bahislerinde daha yetkin. 20 velimiz bu dönemde eğitim alıyor “Sadece anne babaları değil tüm anne babaları kapsayan bir eğitim veriyoruz. Eğitimde dedeler, anne babalar ve diğer aile bireyleri vardır. Eğitimlerimiz bundan sonraki süreçte yeni anne babalarla devam edecek” dedi.
“Uzaklaşan nesilleri yakınlaştırmayı hedefliyoruz”
Uzaklaşan nesiller arasında bağ kurmaya çalıştıklarını belirten Kutlukent 80. Yıl İlkokulu Müdürü İsmail Kökden, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın Aile Okulu Projesi kapsamında okulumuzda 20 veliye eğitim veriyoruz. Nesiller giderek birbirinden uzaklaşıyor.Teknoloji ile anne-baba-çocuk anlaşmakta güçlük çekiyoruz.Proje kapsamında anne-baba-çocuk yakınlaşması için neler yapılması gerektiği, onları geleceğe nasıl hazırlamamız gerektiği konusunda eğitimler veriyoruz. Rehber öğretmenimiz ile birlikte toplum için güzel çocuklar yetiştiren bir aile nasıl olunur, 1.Dönemde eğitimler devam edecek, 2.Dönemde ise yeni anne babalarla eğitimler devam edecek” diye konuştu. .