Haber

Saadet Partisi Grup Başkanı: Cumhurbaşkanı neden Ana Muhalefet Partisi liderini aramıyor?

Saadet Partisi Küme Lideri ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, “Cumhurbaşkanı terör saldırısı sonrasında sadece iki parti liderini aradı. Doğru aradı ama Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanını neden aramadı?” söz konusu.

Özdağ, TBMM Genel Kurulu’nda grup adına Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki terör saldırıları ve terörle mücadeleye ilişkin hükümet bilgilerine ilişkin konuştu.

Terörün her türlüsünü lanetleyen Özdağ, “40 yılı aşkın süredir aynı şeyler yapılarak farklı bir sonuç elde edilemediği için bu terör bitmiyor mu?” Sorunun yanıtlanması gerektiğini söyledi.

Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın terör saldırısının ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile telefonda görüştüğünü hatırlatarak, “Cumhurbaşkanı terör saldırısı sonrasında sadece iki parti liderini aradı. Araması doğrudur. Onlara, ama Ana Muhalefet Partisi Genel Lideri ‘Neden genel başkanını aramıyor? Saadet-gelecek grubunun başkanı neden aranmıyor? Burada 15 parti var. 15 partinin genel başkanları neden aranmıyor?” sorularını sordu.

-“Sorun sadece güvenlik meselesi değil”

Şehit haberleri sonrasında yapılan açıklamaların, ruhsuzluklarının, tekdüzeliklerinin ve değişmeyen klişelerinin öfkeyi daha da artırdığını söyleyen Özdağ, sorumluluğu kendinden başkasına yükleyen klişe açıklamaların, retorik söylemlerin ve ikiyüzlü, fanatik açıklamaların başka bir işe yaramadığını söyledi. terörü beslemek, boyun eğdirmek ve teşvik etmekten başka bir şey değil.

Özdağ, terörün birçok ülkenin sorunu olduğunu, özellikle de etnik terörün beslendiği sosyolojik bir temel olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Örgütü taşeronlaştıran uluslararası güçleri ve devletleri göz ardı etmeyelim. Ayrıca bu yapıların ciddi bir kararlılık ve mücadele gerektiren ideolojik tarafı da var. Bu sorun sadece bir güvenlik sorunu değil. Ekonomik, sosyal ve sosyal bir sorundur. Kültürel bir meseledir, tarihi ve kültürel bir meseledir, “Sosyolojik kodları ve gerçeklikleri var, etnik terörün de dayandığı toplumsal bir temeli var. Bu, tüm toplumun hissetmesi gereken bir acıdır ve dolayısıyla milletin kendisinin, yani 85 milyon insanın katılımının birlikte bu çabanın içinde olması gerekir.”

Özdağ, terörle mücadele konusunda bir şeyler yapmak yerine, yapıyormuş gibi davranmayı bırakmak istedi.

“Öfkemizle pazarlık yapamayız”

Saadet Partisi Kümelenme Başkan Yardımcısı Bülent Kaya da TBMM’nin Ortadoğu ve Türkiye’nin sürüklendiği çatışmalı ve kaotik sürecin farkında olması gerektiğini söyledi. Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin mevcut süreçte aklı başında ve sağlıklı bir şekilde müzakere etme yükümlülüğünün bulunduğunu belirterek, bu konuların öfke, hırs ve intikam duygularıyla müzakere edilemeyeceğini kaydetti.

Türkiye’nin terörle ve teröristlerle mücadelesinin uluslararası bir boyut kazandığını belirten Kaya, sınır güvenliği, sistemsiz ve kontrolsüz göç konularına değindi. Kaya, “Bir yandan mazlumların yanında yer alırken, diğer yandan da ülkemizin düzensiz göç nedeniyle maruz kalacağı bu Ortadoğulaşma sürecine dikkatinizi çekmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

haber-sultangazi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu