Haber

İBB Başkan adayı Kurum, “Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyon Toplantısı”nda konuştu: (4)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı adayı Murat Kurum, “Güçlü hayvanlar artık İstanbulluların derdi olmayacak. Artık sokaklar güvenli ve huzurlu olacak.” söz konusu.

Kurum, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “Türkiye Asır İstanbul Vizyon Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, şehre daha güzel bir gelecek, yaşanabilir bir çevre ve temiz bir doğa için “Nefes alan İstanbul” sözü verdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gönüllü bir hareket olarak başlayan ve bugün küresel çevre savunma kampanyasına dönüşen sıfır atık bilincinin en büyük projelerinden biri olacağını belirten Kurum, “Hedefimiz; Sıfır atıkla örnek şehir İstanbul, küresel iddiayla.” ‘olacaktır.” dedi.

Murat Kurum, bu yolda her ilçede atık geri dönüşüm merkezleri kuracaklarını kaydederek, şöyle konuştu:

“İstanbul’un atıklarını sokakta bırakmayacağız, hepsini geri dönüştüreceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri kendi enerjisini üretecek, millete ve çevreye yük olmayacak. Bunu da yaptığımız yenilenebilir enerji yatırımlarıyla başaracağız. yeni HES, RES, GES tesisleri, her biri 3 bin tonluk 2 adet katı atık yakma tesisi kuracağız.” “Tesisle bunu başaracağız. İnşallah 2040 yılında metropolümüz İstanbul, sıfır atık hedefine dünyada ilk ulaşan şehir olacak. Bu amaçla gece gündüz demeden var gücümüzle çalışacağız.”

“İstanbul Botanik Parkı’nı İstanbulluların hizmetine sunacağız”

“İklim Dostu İstanbul” projeleriyle hedeflerinin 2040 yılında net sıfır emisyona ulaşmak olacağını belirten Kurum, “39 ilçemizdeki tüm yeşil alanlarımızı artırarak kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarını 7,80 metrekareden artıracağız” dedi. metreyi 11.80 metrekareye çıkaracağız.”İstanbul’a yeni kent ormanları kazandıracağız” dedi.

İstanbulluların millet bahçelerini çok sevdiklerini vurgulayan Kurum, “Artık bu yeşil projeyi mahalle ölçeğine indireceğiz. 39 ilçenin 964 mahallesine ‘mahalle bahçesi’ yapacağız. İstanbullular artık yeşille ve doğayla iç içe yaşayacak. Her mahallemizde millet bahçelerinde kuracağımız kafeteryalarımız var. Bundan sonra kadınlarımız da “Bu amaçla özel kahvehanelerimizi de kuracağız.” bilgisini paylaştı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ni İstanbul’a getirdiklerini hatırlatan Kurum, “O dönemde ‘Fethin 570’inci yılını kutlayacağız, İstanbul’u çiçeklerle, ağaçlarla süsleyeceğiz’ demiştik.’ ‘Burayı kalkınmaya açacaksınız’ dediler. “Açtık mı? Biz yapmadık. İstanbul halkına temiz bir yeşil alan kazandırdık.” sözlerini dile getirdi.

Kurum, benzer projesi olan İstanbul Botanik Parkı’nı da 8 milyon 140 bin metrekare aktif yeşil alan büyüklüğüne ulaşacak, şehrin biyolojik çeşitliliğini koruyacak ve İstanbullulara nefes aldıracak olan İstanbul Botanik Parkı’nı Maltepe’de hizmete sunacaklarını kaydetti. İstanbul halkına hediye olarak.

“Haliç’in iki yakasını yeniden düzenleyip eski güzelliğine kavuşturacağız.”

Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Haliç’te 1994 yılında gerçekleştirdiği temizlik projesinde sürekliliğin sağlanamadığını, Haliç’in ziyaret edilemeyecek bir yer haline geldiğini belirtti.

Haliç’in her iki yakasını da yeniden düzenleyerek eski güzelliğine kavuşturacaklarını belirten Kurum, burada gençlerin, kadınların ve ailelerin huzur içinde vakit geçireceğini söyledi.

Haydarpaşa Garı ile Moda arasında kıyı düzenlemesi

Murat Kurum, Tarihi Haydarpaşa Garı ile Moda arasında kıyı düzenlemesi ve çevre koruma projesi gerçekleştireceklerini, bu bölgeyi İstanbul’un en güzel bölgelerinden biri haline getirmek istediklerini belirtti.

Haydarpaşa, Kadıköy Meydanı ve Moda arasındaki aksı birbirine bağlayarak sahili İstanbullularla buluşturacaklarını belirten Kurum, “Bostancı’dan başlayıp doğuya doğru ilerleyen yeşil sahil şeridini yapacağımız çevre düzenlemesi ile taçlandıracağız. Pendik’te yapacağız.” söz konusu.

Esenler Otogarı bölgenin en büyük parkı haline getirilecek

Murat Kurum, Esenler Otogarı’nın artık bu şehrin ihtiyacını karşılamadığını belirterek, “Alt katları adeta harabeye dönen Esenler Otogarı’nı yeşil dönüşüm projemizle yeniden tasarlayıp, otogarın tamamını en büyük parka dönüştüreceğiz” dedi. bölgede.” dedi.

Gençlerin burada kahvehane ve kütüphanelerde vakit geçireceğini anlatan Kurum, bu millet bahçesi ve bölge parkından Esenler, Bağcılar ve çevre ilçelerin faydalanacağını vurguladı.

İstanbul’un 151 köyünde 151 ayrı ve özel kırsal kalkınma projesi

İstanbul’un sadece kent merkezlerine değil köylerine de büyük önem verdiklerini belirten Kurum, köylerdeki tarımsal üretim sayesinde gıda konusunda kendine yeten bir İstanbul için çalıştıklarını kaydetti.

Kurum, İstanbul’un 151 köyünde 151 başka ve özel kırsal kalkınma projesi yürüteceklerini, köylerin elektrik ihtiyacını rüzgar ve güneşten karşılayacaklarını vurgulayarak, “Artık İstanbullu çiftçimizi enerjiden kurtaracağız. ödemeler.” değerlendirmesini yaptı.

Tüm köylere tohum, fide, gübre, yakacak, büyükbaş, küçükbaş hayvan, makine, ekipman ve sulama konusunda doğrudan destek paketleri sunacaklarını belirten Kurum, arazide çalışan tüm çiftçilere satın alma garantisi vereceklerini belirtti. Sözleşmeli tarım uygulaması ile

“Tarihi Yarımada ve İstanbul genelinde yenileme seferberliği başlatacağız”

Şehrin binlerce yıllık kent kimliğini İstanbul’un her noktasına yansıtacak bir tasarım anlayışıyla çalışacaklarını belirten Kurum, göreve gelir gelmez Tarihi Yarımada ve tüm İstanbul’da yenileme kampanyası başlatacaklarını belirtti.

Eminönü-Sirkeci sahil şeridini düzenleyeceklerini belirten Kurum, sahil yoluna bağlı tüm cadde ve meydanları elden geçireceklerini belirtti.

Eminönü sahil yoluna bağlanan Kıble Çeşme Caddesi’ndeki tarihi yapıları hızla restore edeceklerini belirten Kurum, Fatih Camisi Külliyesi ile çevresindeki cadde ve binaları yeniden tasarlayacaklarını belirtti.

Kurum, bu bölgeye yayılan yürüyüş ve bisiklet yolları ile binaların ruhuna uygun peyzaj uygulamalarının hayata geçirilmesi için ilçe belediyeleri ve vatandaşlarla el ele vererek çalışacaklarını açıkladı.

Sultanahmet ve Süleymaniye camileri ile çevresindeki yapılarda kapsamlı bir çevre düzenlemesi yapacaklarını anlatan Kurum, Sirkeci Garı’nda raylı sistemi kaldırmadan tematik bir düzenleme yapacaklarını kaydetti.

“İstanbul’un meydanlarıyla bütünleşecek”

Kentin meydanlarını da ihmal etmeyeceklerinin altını çizen Kurum, “Daha önce 40 ilde 40 tarihi meydanı canlandıran bir kardeşiniz olarak, İstanbul’un tüm meydanlarını canlandıracağımızın sözünü veriyoruz.” dedi.

Sosyalleşme alanı olan meydanların birlik ve beraberliği temsil eden yerler olduğunu belirten kurum, Çengelköy’e altında otoparklı bir yeşil alan kazandıracaklarını belirterek, şöyle konuştu: “İstanbul, meydanlarıyla bütünleşecek, daha keyifli hale gelecek. onun kareleri.” söz konusu.

Kültür, sanat ve kütüphane projeleri

Murat Kurum, İstanbul’un kültürel planlamasını sanat ve turizm politikalarıyla yürüteceklerini ve İstanbul’un kültürel yaşam merkezi için yeni tesisler kuracaklarını belirtti.

Hem ismiyle hem de mimarisiyle gurur duydukları Atatürk Kültür Merkezi’nin bir benzerinin Anadolu Yakası’nda kurulmasını isteyen çok sayıda kişi olduğunu belirten Kurum, “Anadolu Yakası Kültür Merkezi’nin temelini hızla atacağız. sahneleri, galerileri, kütüphanesi ve yeme-içme mekanlarıyla İstanbul “Türkiye’nin 1. ve 3. bölgesinin konser salonu beklentilerini biliyoruz. Harbiye Cemil Topuzlu Sahnesi gibi muhteşem bir konser salonunu her iki tarafa da hediye edeceğiz.” bilgisini paylaştı.

Kurum, İstanbul’daki tiyatro eksikliğini gidermek için 2 yeni tiyatro inşa edeceklerini, İBB Kültür Merkezleri’nin sahnelerini ücretsiz açarak amatör tiyatro gruplarına destek vereceklerini söyledi.

Belediye bünyesinde İstanbul Kültür Akademisi kurarak kentle ilgili eğitim projelerine ve akademik çalışmalara destek vereceklerini belirten Kurum, “İstanbullulara yılda 3 kez bedava bilet gibi avantajlar sağlayan Genç İstanbul Kart’ı hızla hayata geçireceğiz. 25 yaş altı İBB Şehir Tiyatroları’nda ve ücretli konserlerde.” .” söz konusu.

Kurum, Rami Kütüphanesi’nin benzeri 3 kütüphane daha inşa edeceklerini, İstanbul’un bir festivaller şehri olacağını, her yıl 7’den 70’e tüm vatandaşların bir arada olacağı festivaller gerçekleştireceklerini vurguladı.

Bu şenliklerin İstanbullular için geleneksel hale geleceğini belirten Kurum, 5 yıldır kaderine terk edilen İstanbul Kent Müzesi ve Haliç Bilim Merkezi’ni hayata geçireceklerini söyledi.

Kentin 39 ilçesinde sokak hayvanları için tesis

İstanbul’daki sahipsiz köpek sorununa da değinen Kurum, güvenli sokaklarıyla huzurlu insanların yaşadığı bir İstanbul vaat ettiklerini vurguladı.

Bugün İstanbul’da yüzbinlerce başıboş hayvanın dolaştığını belirten kurum, “Vatandaşlarımız bizi her zaman çözüm önerileriyle görecek. Biz bu sorunun farkındayız. Mevcut büyükşehirin çözümsüz bıraktığı bu sorunu çözeceğiz. 39 ilçemize hizmet verecek tesislerimizi kuracağız. Bu tesislerde bakım ve tedaviye ihtiyaç var.” “İşitebilen hayvanlarımızın ön bakımını burada yapacağız. Anadolu ve Avrupa yakasında kuracağımız 2 büyük ‘Hayvan Yaşam Alanı’nda hayvanlarımızın bakımını sağlayacağız.” dedi.

Burada kimliklendirme, kısırlaştırma, aşılama gibi uygulamaları gerçekleştireceklerini vurgulayan Kurum, “Belediye olarak bu hayvan yaşam alanlarının masraflarını tamamen karşılayacağız. Hep birlikte İstanbul sokaklarını güvenli hale getireceğiz. Annelerimizin ve çocuklarımızın dehşeti. Sahipsiz hayvanların İstanbul halkının geçim kaynağı olduğunu söyleyebilirim.” “Artık sorun olmayacak, sorun olmayacak. Artık sokaklar güvenli, huzurlu sokaklar olacak.” değerlendirmesini yaptı.

İstanbullulara yönelik mobil uygulamalar

İBB Başkan adayı Kurum, İstanbulluların hayatını kolaylaştıracak yeni mobil uygulamaları hayata geçireceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Size hayatınızı kolaylaştıracak ‘Diji İstanbul’ sözü veriyoruz. ‘Diji İstanbul’ sayesinde yönetimi daha verimli hale getireceğiz ve gençlerimize yeni fayda kapıları açacağız. İstanbul ile ilgili tüm yönetim süreçleri Diji İstanbul çatısı altında. Bilgi Yönetim ve Teknoloji Merkezi yani Byte-İstanbul. “İstanbulluların yaşam kalitesini artırmak için ulaşımdan afet yönetimine kadar her süreci Byte-İstanbul’dan yöneteceğiz.”

Dijital ikiz uygulamasının ekrandaki görüntülerine dikkat çeken kurum, “Bu dijital ikiz, her türlü senaryoyu hayata geçirebileceğimiz sanal bir şehir olacak. Deprem, sel ve su baskını gibi felaketleri sanal olarak simüle edebileceğiz” dedi. Dört boyutlu şehir modeli üzerinde yangınlar çıkıyor. İstanbulluları en kötü koşullara hazırlamak.” “Bu işi sizin için yapacağız.” söz konusu.

Bir yıl içerisinde “Biz İstanbul” mobil uygulamasını da hizmete açacaklarını belirten Kurum, şöyle konuştu:

“Bu uygulamayla alışverişten ulaşıma, otopark yönetiminden sosyal hizmetlere kadar birçok alanda İstanbullulara pratik çözümler sunacağız. ‘Park’ uygulamasıyla İstanbul’un tüm otoparkları tek seferde elinizin altında olacak. ‘Yol açık’ uygulamamızla cep telefonumuzdan ulaşım araçlarına ulaşıp, bulunduğumuz yerden gitmenin en hızlı yolu olacağız.” “, en verimli ulaşım araçlarını gerçek zamanlı olarak takip edebileceksiniz.”

Kurum, 1994 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde hayata geçirilen Beyaz Masa uygulamasına da değinerek, “Dijital Beyaz Masa olarak yeniden tasarlayacağız. İstanbullu kardeşlerim cebinizden sorunların fotoğraflarını çekecek” dedi. Yaşadıkları talepleri ve talepleri Dijital Beyaz Masa aracılığıyla doğrudan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının bilgisayarına iletiyor.” .” ifadesini kullandı.

“Bu şehri sporun küresel başkenti yapacağız”

Sağlıklı nesiller için sporla yaşayan bir İstanbul vaad eden ve bu şehri sporun küresel başkenti haline getireceklerini söyleyen Kurum, “Göreve gelir gelmez ‘Olimpiyat Şehri İstanbul, hedef 2036’ diyeceğiz. Olimpiyatlar için konaklama tesislerini yeniden geliştireceğiz.” Bir açıklama yaptı.

Kurum, 964 mahallede herkesin yürüyerek ulaşabileceği tesisler inşa edeceklerini, halkı ücretsiz olarak sporla tanıştıracaklarını, her branşın yer aldığı “İstanbul Cup”ı hayata geçirerek bir klasik haline getireceklerini belirtti.

“İstanbul’un kaybettiği 5 yılını hep birlikte telafi edeceğiz”

15 gündür sahada olduğunu belirten kurum, şöyle devam etti:

“Bizler, milyonlarca İstanbullu olarak, ‘Türkiye Yüzyılında İstanbul Vizyonu’ ile İstanbul’un harekete geçmesi için hep birlikte çalışacağız. İstanbul’un Türk Yüzyılının lider şehri olma hedefine canla başla çaba göstereceğiz. Bunu telafi edeceğiz. İstanbul’un kayıp 5 yılı hep birlikte. Bu şehrin her semtinde tüm dünyaya örnek bir şehircilik uygulamasını hayata geçireceğiz. Yönümüz, kalbimiz, ruhumuz İstanbul olacak. Güzel İstanbul’umuzda bu akşam yeniden tarih yazacağız. 31 Mart akşamı İstanbul’da ilgisizlik sona erecek, bu şehrin her sokağını sevenlerin tarihi başlayacak.31 Mart akşamı sosyal medya belediyeciliği bitecek, gerçek belediyecilik başlayacak. 1 Nisan sabahı İstanbul semalarında rahmet, iyilik, refah, barış ve kardeşlik rüzgârları esecek.İnşallah hep birlikte İstanbul’un fetret dönemine son vereceğiz. Dirilişini, yeniden yükselişini, yeniden doğuşunu “Başlayacağız” birlikte yükseliyor.”

Kurum, konuşmasının ardından katılımcıları salona alarak selfie çektirdi. Daha sonra Kurum’un ailesi ve katılımcılar sahneye gelerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

Notlar

Kurum’un konuşması sırasında salondaki partililer, “İstanbul bizimdir, bizim kalacaktır”, “AK Gençlik burada başkanıyla birlikte”, “İstanbul’un arzusu Murat Kurum” ve “İstanbul seninle gurur duyuyor” sloganları attı.

Programın başında İstanbul odaklı bir koreografi çalışması gerçekleştirildi. Çeşitli meslek gruplarını temsilen kadın, çocuk ve gençlerin katıldığı gösterinin ardından gençler ve çocuklar, Murat Kurum’a vaatlerini içeren bir belge verdi.

Toplantıya, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Yönetim Kurulu Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, MHP İstanbul İl Lideri Sertel katıldı. Selim, AK Parti’den İstanbul Belediye başkanları, Cumhur İttifakı’nın ilçe başkan adayları, bilim insanları, akademisyenler, sanat dünyasından isimler, sporcular, gazeteciler ve iş insanları katıldı.

(Bitti)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler